Football for you

Den ultimata fotbollsbloggen ur en 23-årig svensks huvud! Mest om engelska ligan och laget i mitt hjärta Chelsea FC. Landslag och Allsvenskan kommer säkert också hinnas med. Hope you enjoy! Cred worldfootball.net for the header picture

Transfersommaren Chelsea 2023. Del 3: augusti

Publicerad 2023-09-01 23:34:32 i Allmänt,

Tjena alla läsare!

Det har blivit tid för veckans inlägg här på bloggen. Idag ska jag avsluta min serie av inlägg kring Chelseas transfersommar. Det detta inlägg handlar om är augusti månad och blir del 3 i serien. Vi har fått se många nya spelare presenteras men även ett par spelare som fått säga adjö till Stamford Bridge. Avslutningsvis pratar vi rykten i transfersommarens sista timmar. Häng på!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Innan vi börjar genomgången vill jag nämna att jag bara kommer att nämna de signifikanta värvningarna respektive försäljningarna som skett. Det har skett fler övergångar än dessa men de har mindre värde för den närmaste tiden. De spelare jag tar upp tror jag, baserat på rapporter från klubben etc, kommer spela en viktig roll i säsongen som har påbörjats.

Det ska även betonas att det är transferfönstrets sista dag idag och ännu kan affärer till och från klubbar i England göras klart. Därför lämnar jag en stor brasklapp med att det sista ordet inte är sagt om Chelseas transfersommar. Det kan bli någon till som lämnar men inget tyder på att några fler spelare ansluter då sista spelaren anslöt tidigt imorse. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Först ut gör vi en genomgång av de större spelarna som anslöt under denna månad. Jag väljer att räkna med dagens datum i augustis sammanställning. 

Den sista övergången som nämndes ovan blev Cole Palmer. Han anslöt från Man City för en prislapp på 47 miljoner euro. Det jag kan säga om honom är att det är en i stora drag oprövad spelare som gjorde enstaka starter och inhopp förra säsongen och att Chelsea utifrån omständigheterna betalar mycket pengar. Det antas att han och Noni Madueke ska tampas om rollen som högerspringare i offensiven. Det är dock även Sterlings favoritposition så svårt att se hur han ska spela sig in i startelvan. 

Spelaren som anslöt för störst prislapp under augusti och hela sommaren i Engelsk fotboll var Moises Caicedo som lämnade Brighton för kungsblått för 116 miljoner euro. Han kommer få en nyckelroll i att balansera mittfältet och att kunna vara tillgänglig ofta för kontinuitet. En annan som kan komma att göra honom sällskap i centralt mittfält är Romeo Lavia som anslöt från Southampton för 62,1 miljoner euro. Roligt att både han och Caicedo kunde bli klara för Chelsea då det länge såg ut att bli antingen eller. Dock är Lavia inte tillgänglig för spel på ett tag på grund av skada. 

En annan signifikant värvning var målvakten Djordre Petrovic. Han kommer att bli ny backupmålvakt bakom Robert Sanchez. Han kom från New England Revolution i MLS. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

En spelare som lämnade under augusti var Romelu Lukaku som gick på ett lån till Roma. Lånet sträcker sig över säsongen med en köpoption därefter, enligt Sky Sports. Första reaktionen var att det var en lättnad för klubben att han kunde lämna för säsongen. Dock är det fortsatt jobbigt att han är under kontrakt hos Chelsea och att samma situation som i somras kan uppstå nästa sommar. Hans vägran att gå till en Saudisk klubb komplicerade situationen, då han i så fall kunde ha lämnat permanent.

På målvaktssidan skedde rockader under månaden. Kepa Arrizabalaga gick till Real Madrid på lån med köpoption. Det överraskade många som trodde Kepa var självklar startmålvakt i Chelsea. Men i början av augusti blev det klart att Real Madrid behövde en ersättare till Thibaut Courtois som är långtidsskadad. 

Marockanen Hakim Ziyech lämnade också under augusti på lån till Galatasaray. Hans situation liknar situationen med Lukaku men här är det mer att jag är glad för hans skull. Flera flyttar har varit väldigt nära för honom men det har fallerat på hans medicinska undersökning enligt Fotbollstransfers.com.

En annan som lämnat på lån är vänsterbacken Lewis Hall. Hans nya klubb är Newcastle United och i hans låneavtal ingick en köpoption på ungefär 30 miljoner euro nästa sommar. Hall är den försäljningen (från början ett lån) är som flest supportrar har reagerat på. Han var en av få ljusglimtar förra säsongen och många trodde han skulle få chansen att konkurrera om vänsterbackspositionen. Nu får han konkurrera om den i en klubb som gick klart bättre än Chelsea i fjol. Onekligen kan detta slå tillbaka mot Chelsea om Hall kan utvecklas så som Newcastle hoppas och då vara en smart värvning nästa sommar. 

Slutligen kan det kommenteras ryktet som gått varmt de senaste timmarna: Connor Gallagher kommer säljas. Det ryktas vara av intresse för Spurs eller West Ham och Chelsea begär minst 45 miljoner pund. Mittfältskonkurrensen bland centrala spelare i nuläget kommer nog leda till att någon behöver flytta på sig. Men Mauricio Pochettino uttryckte att han önskar att Gallagher stannar. Då är det kanske troligare att holländaren Ian Maatsen går på lån. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Det var det för denna vecka. Tack för att ni läst hela vägen.Lämna gärna en kommentar och föreslå vad ni tror blir utfallet av Chelseas aktivitet på marknaden. Ris eller ros?

#KTBFFH

Källor

Sky sports om Lukaku

https://www.skysports.com/football/news/11095/12950778/romelu-lukaku-chelsea-striker-signs-for-serie-a-club-roma-on-season-long-loan

Fotbolltransfers om Zieych

https://fotbolltransfers.com/nyheter/officiellt-galatasaray-varvar-hakim-ziyech/174299

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela