Football for you

Den ultimata fotbollsbloggen ur en 23-årig svensks huvud! Mest om engelska ligan och laget i mitt hjärta Chelsea FC. Landslag och Allsvenskan kommer säkert också hinnas med. Hope you enjoy! Cred worldfootball.net for the header picture

Matchdag 29

Publicerad 2023-03-31 09:08:00 i Allmänt, fotbollsblogg,

Hej på er!

Ära åt klubbfotbollen! 


Äntligen slut på tjafsande landslagsspelare och förbundskaptener. Denna veckas inlägg  fokuserar på den nästkommande omgången i Premier League. 


Först får ni en kort tipsrunda från mig kring matchernas utgång: 


Lördag 1/4

  • Man City - Liverpool

Resultat: 3-1


  • Nottingham Forest - Wolves

Resultat: 1-1 


  • Arsenal - Leeds United

Resultat: 4-0 


  • Bournemouth - Fulham

Resultat: 0-0


  • Crystal Palace - Leicester

Resultat: 1-1


  • Brighton - Brentford

Resultat: 2-0


  • Chelsea - Aston Villa

Resultat: 2-1


Söndag 2/4

  • West Ham - Southampton

Resultat: 1-0


  • Newcastle - Man United

Resultat: 2-2


Måndag 3:e april

  • Everton - Spurs

Resultat: 1-2

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Där har ni den kära läsare, det är bara att lägga in stryktipskupongen med detsamma. 

Min generella reflektion kring det som komma skall är att man hittar godbitar på alla tre matchdagar. Självfallet sneglar jag och de flesta med stort intresse på stormatchen lördag 13.30 som sparkar igång helgen där Liverpool gästar Man City. Denna match har gett oss tittare stor underhållning de senaste åren då matcherna ofta både innehåller många mål och hög kvalitet i det tekniska utförandet. Det är kittlande att se de före detta Chelsea-spelarna Kevin De Bruyne och Mohamed Salah spela på sin högsta nivå. De brukar på egen hand kunna lyfta sina respektive lag främst i denna match. 

De som hellre följer bottenstriden ger lördagen två spännande matcher men där Palace mot the Foxes från Leicester är min preferens i konkurrens mot matchen Nottingham mot Wolves. Mitt resonerande är helt enkelt baserat på lagens formkurvor (omvänd raketuppskjutning) och hur jag ser på lagens potential att hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket fram till maj (ej god). Palace, nu utan Viera vid rodret, har gått tillbaka till skyddsbunkern med Hodgson som tränare. Dags att kunna hålla i ledningar och spela till sig smarta kryss. De blir inte ligans behållning att se på men hoppas klara sig på bättre defensiv. Räkna med att Palace kommer sjunka ner ett par placeringar under april månad. På andra sidan planen står Leicester med lika urusel formkurva men där ledningen verkar ge Brendan Rodgers förtroende att fortsätta. Jag är spänd på om han kan hitta ett spel som leder till bättre resultat i april. Annars kan Leicesters ledning ha missat läget att hitta en ny riktning, ett skydd, mot nedflyttning. 

Söndagen ger oss en kul match med Newcastle som tar emot Manchester United (avspark 17.30). Jag minns förra säsongens möte på St James’s Park som en jämn match med spel som böljade fram och tillbaka. Det mesta tyder på att det kan bli samma visa på söndag. Manchester United kan nog ta hem segern, mest för att man inte behöver känna att det är fy-skam att inte vinna mot Newcastle. Det tar på sitt sätt bort pressen på laget och man kan även förbereda sig mentalt på att nuförtiden är Saudiska Newcastle ett topplag i Premier League. Och det kommer klubben att förbli med största sannolikhet. 

Måndagen ger oss en match på Merseyside där Richarlisson ställs mot sitt förra lag i Everton. Han har inte haft det lätt (en underdrift) i Spurs i hård konkurrens om plats med Kulusevski och Son. Nu står hans förhoppning om mer speltid och Spurs förhoppning om CL-plats till… Ja, till vem då? Vem vill egentligen hoppa på det hopplösa uppdraget att vara Tottenhams tränare? Jag skulle gissa att Spurs ägare Daniel Levy jobbar på att lösa Julian Nagelsmann som ny tränare. Men ingen Nagelsmann ännu och då får Spurs förlita sig på spelargruppen. Mot Everton kommer man behöva göra jobbet offensivt. Det tror jag att man gör och att Harry Kane sätter dit minst ett mål. 

Jag hoppas ni läsare får möjligheten att se några av matcherna. Det är för min del jobb som gäller största delen av helgen. 


Until next time!


#KTBFFH

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela