Football for you

Den ultimata fotbollsbloggen ur en 23-årig svensks huvud! Mest om engelska ligan och laget i mitt hjärta Chelsea FC. Landslag och Allsvenskan kommer säkert också hinnas med. Hope you enjoy! Cred worldfootball.net for the header picture

Premier League matchday three. Upcoming game schedule for the Blues

Publicerad 2023-08-25 22:47:52 i Allmänt,

Hej på er!

Dags för veckans inlägg på bloggen. I dagens inlägg jag ska ge er min syn på Premier League omgången som stundar (eller redan är igång) och sedan kort kommentera Chelseas spelschema närmsta tiden. Häng på!

---------------------------------------------------------------------------------------------

Det vi börjar med att hantera är omgång tre i Premier League som spelas fredag till söndag. 

Fredag 25/8

  • Chelsea - Luton

Chelsea bör vinna som stora favoriter i matchen. Avgörandet blir om man får igång tempot med bollen. 

Tips: 3-0 Chelsea

 

Lördag 26/8

  • Bournemouth - Spurs

En match som kan fungera bra för Tottenham. En seger här kan ge fart och energi till spelet på bortaplan för fortsättningen. 

Tips: 0-2 

  • Brentford - Crystal Palace

Brentford har startat säsongen starkt och detsamma gäller Palace om så i alla fall spelmässigt. Nu är det fördel på hemmaplan för the Bees. 

Tips: 2-1 

  • Arsenal - Fulham

Två klubbar som är i olika känslolägen. Arsenal fått igång säsongen bra med två segrar mot ett Fulham som haft problem med stämningen i truppen (situationen kring Mitrovic i fokus). Det blev förlust i senaste omgången för Fulham.

Tips: 4-2

  • Man United - Nottingham

Nottingham såg starka ut mot Sheffield United senast. Nu blir man tvungen att prestera på topp igen på bortaplan. Man United var ytterst bleka i insatsen mot Spurs och det blir viktigt att visa hemmasupportrarna en bättre moral på lördag.

Tips:1-1

  • Everton - Wolves

Årets första krismöte när två lag som gått tomhänta hittills ställs mot varandra. Everton såg ihåliga ut mot Aston Villa. Dock kan man få hjälp i försvaret nu då man möter ett hopplöst Wolves som inte gärna gör mål som det ser ut. 

Tips: 0-1

  • Brighton - West Ham

Tips: 2-1

 

Söndag 27/8

  • Burnley - Aston Villa

Tips: 1-1

  • Sheffield United - Man City

Tips: 1-3

  • Newcastle - Liverpool

Stormatchen för helgen. Liverpool kommer att möta ett lag som kan spela samma intensiva pressfotboll som dem själva. Den starka moral och tro på laget som Newcastle har kommer gynna dem. 

Tips: 3-0

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag vill nu ge en kommentar kring Chelseas spelschema i ligaspelet fram till årsskiftet. Det ser lätt ut fram till mitten av oktober med matcher mot Aston Villa och Nottingham på hemmaplan medan bortamatcherna är Fulham och Bournemouth. Därefter följer en riktigt svår period fram till jul. Chelsea möter inom loppet av en månad (21/10-25/11) Newcastle, Arsenal, Tottenham och Manchester City, för att därefter ha Brighton och Manchester United som motstånd. Det blir då intressant om denna tuffa tid klaffar med att skadade spelare kommer tillbaka. Samtidigt kan det bli ännu jobbigare om laget åkt på fler skador under den lättare första gruppen av matcher och då står sig sämre rustade inför de på pappret svårare matcherna. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Det var det för denna gång. Tack för att ni läste!

#KTBFFH

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela