Football for you

Den ultimata fotbollsbloggen ur en 23-årig svensks huvud! Mest om engelska ligan och laget i mitt hjärta Chelsea FC. Landslag och Allsvenskan kommer säkert också hinnas med. Hope you enjoy! Cred worldfootball.net for the header picture

6-0

Publicerad 2014-03-23 10:11:00 i Allmänt,

Chelsea!
Vilken laginsats! Get mad Arsenal haha!
Att vinna 6-0 i detta skede av säsongen är otroligt. Alla Cfc spelare gjorde ett grymt jobb men jag vill främst lyfta fram två.
Cesar Azpilicueta och Nemanja Matic.
Två spelare som gör det viktiga i bakrunden men som igår klev fram.
Azpilicueta är enligt mig den bästa vänsterbacken i ligan. Hans positionssäkerhet tillsammans med tacklingar i världsklass gör honom defensivt stabil. Hans relativt bra speed tillsammans med samspelet med Eden Hazard ger oss en bra offensiv möjlighet. Jag var i början av säsongen väldigt skeptisk med Mourinhos beslutat att bänka Cole. Engelsmannen hade varit vårt 1:a val i över 5 säsonger och höll fortfarande hög klass. Men Dave, som Azpilicueta kallas av fansen, har faktiskt fått mig att glömma Cole. I går höll han bort alla Arsenals anfall och hade en vilja som ingen annan. Jag vet inte om han gjorde någon poäng men det skulle han varit värd i alla fall.
Nu till den serbiska mittfältsmotorn Nemanja Matic. Enligt mig den bästa värvningen i januarifönstret. Han har fört med sig en ny dimension i det defensiva mittfältet. Nu finns en bra kompanjon till Lampard och David Luiz som kan försvara och (tillskillnad mot Mikel) faktiskt också kan anfalla. Han är inte en Ramires, som har fart och vågar gå in i straffområdet, men han är en otroligt fin passningsläggare. Lite som Sergio Busquets i Barcelona. Igår visade han återigen klass när han serverade Andre Shurrle till 2-0. Brytningarna var briljanta matchen igenom och han såg till att Arsenals anfall stoppades vid mittlinjen.
Så nu har ni fått höra lite från mig igen.
Förlåt för dålig uppdatering, ska försöka bli bättre.
 
See you later!
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela