Football for you

Den ultimata fotbollsbloggen ur en 23-årig svensks huvud! Mest om engelska ligan och laget i mitt hjärta Chelsea FC. Landslag och Allsvenskan kommer säkert också hinnas med. Hope you enjoy! Cred worldfootball.net for the header picture

Transfersommaren Chelsea 2023. Del 2: juli

Publicerad 2023-07-28 23:59:00 i Allmänt,

Hej på er!

 

I veckans inlägg på bloggen blir det en återgång till sommarserien om Chelseas transferfönster för sommaren. Idag är vi i juli månads summering. Det har blivit en del bekräftade spelare som kommit in men också större spelare som lämnat. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Det första jag ämnar diskutera är att Chelsea har ett samarbete med Strasbourg. Klubben har också Todd Boehly som ägare och det är därför troligt att många unga spelare från Chelsea kommer att lånas ut dit. Det ryktas exempelvis att vi kommer att värvar Elye Wahi från Montpellier men låna ut honom direkt till systerklubben. Simon Johnsson från The Athletic skrev också att Chelsea använde Strasbourgs scouting för att få nys om Angelo Gabrielo för att sedan värva honom (mer om honom senare). Förut hade Chelsea ett nära samarbete med Vitesse i den nederländska ligan.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

De spelare som har bekräftats som nyförvärv denna månad är, enligt Transfermarkt.com, Angelo Gabrielo från Santos och Diego Moreiro från Benfica B. Båda kommer med största sannolikhet att lånas ut direkt till Strasbourg. Angelo Gabrielo är den som hausas upp mest och ses som en stor talang. 

Bland de spelare som ryktas till Chelsea hör vi fortsatt starka rykten kring Moises Caicedo från Brighton. Brighton ska ha nekat en bud på 80 miljoner euro enligt brittiska medier. Det ryktas även om att Chelsea kan vara villiga att släppa Caicedo och fokusera på mittfältaren Romeo Lavia från Southampton. Han verkar kunna vara tillgänglig för en klart lägre övergångssumma. 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Under juli har Chelsea även gjort sig av med spelare. Den mest prominenta är Cesar Azpilicueta som gått till Atletico Madrid. Han har varit en jättestor trotjänare. Jag tycker han förtjänade nog att lämna redan förra sommaren då Barca la ett bud. Han gjorde över femhundra matcher i kungsblått. 

En annan spelare är Christian Pulisic som gått till Milan. Det är helt klart bra för honom att få en flytt och nystart i karriären. Otroligt trist att det inte blev bra för honom i kungsblått. Han gjorde ett starkt avtryck under den speciella tiden under lockdown-året 2020 men skador förstörde mycket för honom. Till Milan har även tidigare akademi-spelaren Ruben Loftus-Cheek gått i juli. 

I ryktesväg hör vi att yttern Callum Hudson-Adoi ryktas till Fulham. Han värderas till ungefär 8 miljoner pund i nuläget. Det är riktigt dåligt av klubben i efterhand att de inte sålde till FC Bayern för 80 miljoner pund för två år sedan. Det som fanns på bordet (enligt Sky) var att han skulle lånas ut ett år och sedan skulle Bayern ha en köpoption, så vi vet inte heller om den skulle ha införlivats. 

Andra det spekuleras kring är exempelvis Romelu Lukaku. I klassisk Lukaku-manér har han gjort sig omöjlig för Inter. Adresserna för honom nu ryktas vara antingen en Saudi-klubb eller Juventus. En annan är Connor Gallagher. Rykten säger att Gallagher vill stanna och kämpa för sin plats. Dock borde mycket locka honom att gå till en annan klubb. Vi vet att the Hammers från östra London behöver ta in en ny mittfältare för att täcka upp för Declan Rice försäljningen. Där kan han fylla en lucka. Andra klubbar som sägs dra i honom är Spurs och Crystal Palace. 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att ni läst!

 

Veckans fråga: vem tror ni kommer bli Chelseas nästa värvning?

 

#KTBFFH

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela