Football for you

Den ultimata fotbollsbloggen ur en 23-årig svensks huvud! Mest om engelska ligan och laget i mitt hjärta Chelsea FC. Landslag och Allsvenskan kommer säkert också hinnas med. Hope you enjoy! Cred worldfootball.net for the header picture

Wimbledon 2023. Tankar inför första omgången från SW19!

Publicerad 2023-06-30 22:35:00 i Allmänt,

Hej på er fina läsare!


Detta inlägg vill jag tillägna största delen till Wimbledonmästerskapen i tennis som drar igång på måndag. Idag skedde lottningen för turneringen. Jag tar fram de matcher jag ser mest fram emot och ger er min syn. Häng på!

—-----------------------------------------------------------------------------------------

Det jag vill behandla först är min syn på lottningen för herrarna till Wimbledon. De sista kvalmatcherna avgjordes igår. Ur svensk synpunkt kan vi glädjas åt att Mikael Ymer är med precis som de senaste två åren men tyvärr fick han inte sällskap av brodern Elias som åkte ut i kvalet. När det gäller stora favoriter och min syn på dessa spelare kan ni gå till inlägget “Tennis! Grand Slam x2” som ni hittar i menyn till höger. Det viktigaste lottningen gav oss var att favoriterna Novak Djokovic och Carlos Alcaraz kan mötas enbart i final. Spännande!

Jag kommer nedan att gå igenom de matcher som är intressanta från den första omgången av turneringen. 


Alcaraz mot Chardy

Såklart kittlande match att följa som åskådare och hängiven följare av sporten. Inte alls för att den känns jämn utan för att den ger oss en förhandsvisning om hur bra världsettan Carlos Alcaraz kan spela på SW19 i år. Det borde gå att utläsa snabbt om han rör sig bra och får in bollträffen rent på Center Court där han numera får göra sig hemmastadd (rättelse matchen schemalades på Court 1 då Rybakina spelade samtidigt). Vinnaren i denna match får möta vinnaren mellan Rinderknech och Mueller i omgång två. 

Tips: Alcaraz vinner i tre raka set


Berrettini mot Sonego

Denna match blev jag förvånad att jag inte såg bland matcherna som Wimbledons officiella kanaler valde att lyfta fram i den första omgången på herrsidan (https://twitter.com/Wimbledon/status/1674716864734167040). Jag är mycket laddad för vad denna match kan ge oss för tennis och resultat. Matteo Berrettini är en jättebra grässpelare men har dragits med skador under hela 2023. Hans prestation i den enda gräsmatchen inför turneringen han spelat var inte stark då det blev förlust mot just Lorenzo Sonego. Nu ställs de mot varandra igen. Sonegos frenesi kan vara både hans bästa vapen och pressa hans landsman men det är även hans svaghet om han inte håller sig lugn.

Tips: Sonego vinner efter fyra set  

 

Ymer mot Molcan

Det är kutym att analysera våra svenska spelare som deltar i denna anrika turnering. Ymer har rört sig bra på gräset i de klipp och matcher jag sett hittills i år. Han nådde kvartsfinal i Eastbourne i för-turneringen inför Wimbledon. I öppningsmatchen ställs han mot slovaken och vänsterspelaren Alex Molcan. Molcan är lägre rankad (runt plats 80) än Ymer (runt plats 60) och hans spel är byggt mer kring underlag såsom grus. Han gillar att spela med mycket topspin och driva ut sin motståndare till dåliga vinklar. Det tror jag Ymer bör kunna hantera bra på gräset och därför kunna sätta sin prägel mest på matchen.

Tips: Ymer vinner över tre set

 

McDonald mot Bublik

Två spelare i strålande form på gräset 2023. Det blir kampen kring vem som vågar spela sitt spel fullt ut. Sasha Bublik är självklart favorit då han tog hem sin största titel i karriären när han vann 500-turneringen i Halle. Hans spel är som klipp och skuret för gräset på SW19. Det samma skulle jag säga om Mackenzie McDonald som spelar väldigt rent och har fin tajming. 

Tips: McDonald över fyra set

 

Hanfmann mot Fritz

Den sista matchen jag vill ge min kommentar till är den som jag tror kan bli väldigt jämn. Tysken Yannik Hanfmann har gjort en väldigt bra grässäsong hittills med seger mot Stefanos Tsitsipas senast i Mallorca Open. Den han ska upp mot härnäst är amerikanen Taylor Fritz som i sin tur var bra förra året och nådde kvartsfinal i Wimbledon. Den effektiva slagtekniken Fritz har och hans starka servande kommer till sin rätta på gräs som underlag. Det blir i denna match en fråga om vem som kan hålla fokus på bästa sätt och spela taktiskt smart. Jag sätter stor "skrällvarning" på denna match.

Tips: Fritz vinner över fem set


—--------------------------------------------------------------------------------------------------

Det var allt för denna vecka. Jag hoppas kunna återkomma till Wimbledon nästa vecka då vi vet mer hur de första matcherna sett ut. 


Veckans fråga till er: Vem blir turneringens utropstecken och överraskar?

Skriv i kommentarerna. 


Tack!

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela