Football for you

Den ultimata fotbollsbloggen ur en 23-årig svensks huvud! Mest om engelska ligan och laget i mitt hjärta Chelsea FC. Landslag och Allsvenskan kommer säkert också hinnas med. Hope you enjoy! Cred worldfootball.net for the header picture

Summering av fyra omgångar i PL!

Publicerad 2023-09-10 23:05:01 i Allmänt,

Hej på er!

Dags för veckans inlägg på bloggen. Denna vecka kommer inlägget ut på en söndag. Jag ansåg att det inte spelade någon roll om den publicerades idag i och med att inga matcher av betydelse fanns att snacka upp. Landslagsuppehållet får som just ett uppehåll från matcher; jag har ingen lust att bevaka landslaget för denna landslagssamling. Det kan säkert ske en annan gång. I detta inlägg ska jag istället sammanfatta senaste omgången i Premier League och ge en kort analys av säsongens första fyra omgångar. 

—----------------------------------------------------------------------------------------------------

Först ut ger jag er mina kortfattade tankar om omgång fyra som spelades förra helgen. 

Ett lag som hamnade i fokus var återigen Man United. Denna gång efter att man förlorade 1-3 borta mot Arsenal. De röda från Manchester har det riktigt kämpigt just nu. Spelet har inte sett bra ut och skadorna har kommit tätt på varandra. Dessutom är Jadon Sancho ute i pressen och kritiserar tränaren Erik Ten Haag. Det är därför konstigt att man inte accepterar problemen och även kan kommunicera det utåt. De kommentarer som Ten Haag valde att ge till presskåren efter Arsenal-matchen innehöll ideligen bortförklaringar och ursäkter.

Samtidigt gav omgång fyra oss en skräll då Chelsea förlorade på hemmaplan mot Nottingham Forest. Det var en hård smäll för Chelsea. Det enda målet i matchen gjorde Nottingham på en spelvändning och höll sedan bort Chelseas anfallsförsök. 

Luton Town har haft det jobbigt inledningsvis i Premier League. I omgång fyra blev det återigen förlust, denna gång på hemmaplan mot West Ham. De känns som ett lag som enbart kan klara sig kvar om tre andra lag kan ha lika svårt att hitta poäng som The Hatters. Och möjligen kan tabellen ge oss en föraning om vilka de lagen kan vara. Förutom Luton står även Burnley utan inspelade poäng, medan Sheffield United och Everton står på en poäng på fyra matcher. 

—----------------------------------------------------------------------------------------------------

Mitt sätt att analysera inledningen av säsongen kommer att ge er två lag som jag tror mest gynnas respektive missgynnas av landslagsuppehållet.

 

Behöver ett uppehåll

Burnley

Nykomlingen måste börja hitta in i seriespelets lunk och det illa kvick. De har inlett med tre raka nederlag. Faktiskt ligger man ensam sist då Luton har ett plusmål bättre. En viktig match väntar direkt efter uppehållet då man reser till Nottingham och City Ground.

Manchester United

Den klubb som är i blickfånget just nu. Ten Haag och hans stab behöver att strålkastarna inte är på dem för stunden och verkligen ta sig en funderare på hur man ska hantera den närmsta tiden. En ny struktur kan behövas, dels för att få igång anfallsspelet men framförallt för att täcka upp I defensiven som plågas av skador. 

 

Lag som inte vill ha uppehåll

West Ham

West Ham flyger fram i inledningen av säsongen. Därför kommer inte ett uppehåll lägligt. Det gör att man riskerar att få spelare skadade precis när man hittat till toppformen. West Ham har fler poäng än någonsin efter 4 matcher i en Premier League säsong. West Ham som klubb är emotionellt styrd. När man toppar i stämningsläge i klubben så speglas det på plan och vise versa. Denna situation man har just nu vill man inte bryta och riskera att spelare påminns om föregående säsongs ligaspel och de problem som fanns.  

Man City

Sällan brukar de ljusblå inleda sin ligasäsong övertygande men det har man gjort i augusti iår. Och det behöver man fortsätta med då det ligger fyra lag på 10 poäng och nosar dem i nacken. 

—----------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag är inte på det klara vart jag skulle placera in Chelsea i kategorierna. Å ena sidan kan man gynnas av ett uppehåll och tänka över vilka detaljer som fortsatt behöver slipas på. Samtidigt finns tydliga nackdelar med uppehåll. De självklara är risken för skador men även att Pochettino inte kan fortsätta nöta in spelet med sina startspelare då de är borta med landslaget.

—------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det var allt för denna vecka. Tack för att ni läst!


#KTBFFH

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela