Football for you

Den ultimata fotbollsbloggen ur en 23-årig svensks huvud! Mest om engelska ligan och laget i mitt hjärta Chelsea FC. Landslag och Allsvenskan kommer säkert också hinnas med. Hope you enjoy! Cred worldfootball.net for the header picture

Omgång fem: de svårtippade matchernas helg.

Publicerad 2023-09-15 23:17:40 i Allmänt,

 

Hej på er!

Det är dags för veckans inlägg på bloggen. Idag kommer jag att behandla den kommande omgången i Premier League.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag kommer att gå igenom matcherna i kronologisk ordning och på vissa ge min kortfattade analys. 

Lördag

  • Wolves-Liverpool

Tips: 0-3

 
  • Fulham-Luton

Tips: 2-1

 
  • Tottenham-Sheffield

Tips: 4-1

 
  • West Ham-Man City

Ett hoppfullt West Ham efter en stark säsongsinledning får möta Erling Haaland och Man Citys vinstmaskin. Det blir en match där West Ham kommer att sättas på alla möjliga prov. Det kommer bli ytterst svårt att stoppa City över nittio minuter.

Tips: 1-3

  • Brighton-Man United

Brighton kommer med en storseger före uppehållet mot Newcastle och med sitt karaktäristiska spel som underhåller (och ger poäng). Många sätter nog dem som favoriter med liten marginal i denna match. Samtidigt kan man inte räkna ut Manchester United helt som har spelarmaterialet och spelplanen för att bryta Brightons spel och spela på kontringarna. 

Tips: 1-1

 
  • Aston Villa-Crystal Palace

Aston Villa med hemmamatch mot Palace. Två lag som har gjort en stabil inledning på säsongen och kan med tillförsikt se fram emot resten av hösten. Båda lagen kommer fokusera på att hitta snabba spelvändningar för att skapa målchanser. 

Tips: 1-0 

 
  • Newcastle- Brentford

Newcastle har hamnat i en svacka och behöver repa mod för att inte tappa mark mot topplagen. De möter på lördag ett Brentford som sent räddade poäng mot Bournemouth för två veckor sedan. Det går att se tydligt att Brentford inte är det lag man var när man hade Ivan Toney på plan. Det kan bli en tacksam match för Eddie Howe att åter få igång det svartvita maskineriet.

Tips: 3-0

Söndag

  • Bournemouth-Chelsea

Bournemouth har öppnat säsongen som förväntat. De kommer troligen kunna hålla sig över strecket då man spelar jämnt mot de flesta mitten-och bottenlag. Chelsea har fortsatt problem med att finna exakt vilka spelare som ska spela och hur man ska göra mål. Det blir troligen att man förlitar sig mycket på Raheem Sterling igen och sedan att någon av de framstormande spelarna kan lägga bollen i nät. 

Tips: 0-1

  • Everton-Arsenal

Tv-bolagen anser att detta är den största matchen på helgen- det äger något om att det inte är de största mötenas matchhelg. Everton får en tuff match efter uppehållet när man ska fortsätta jakten på säsongens första trepoängare. Arsenal har dock dåliga minnen från Goodison då man förlorade oväntat förra säsongen i det som var Sean Dyches första match för Everton. I år har Everton en ännu svagare trupp men å andra sidan har inte Arsenal sett lika imponerande ut som förra säsongen. Det gäller för Everton att störa Arsenal på fasta situationer och ha tålamod i försvaret.

Tips: 2-2

 

Måndag

  • Nottingham-Burnley

Tips: 2-0

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I övrigt vill jag berätta att jag från och med nästa vecka kommer börja skriva en del för Norrortssporten.se. Där kommer jag att rapportera från sporten kring de norra förorterna i Stockholm. Ni får gärna gå in och läsa det jag publicerar där. 

Ha en trevlig helg!

 

#KTBFFH 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela