Football for you

Den ultimata fotbollsbloggen ur en 23-årig svensks huvud! Mest om engelska ligan och laget i mitt hjärta Chelsea FC. Landslag och Allsvenskan kommer säkert också hinnas med. Hope you enjoy! Cred worldfootball.net for the header picture

PL: omgång 37. Återblick på förra helgen, CL och Pochettino-nytt.

Publicerad 2023-05-19 23:46:25 i Allmänt,

Hej på er!

Det är fredag igen och det betyder inlägg här på bloggen. Denna vecka vill jag ge er min syn på förra helgens matcher och även matcher av intresse som spelades under veckan. Därefter går vi in kring den nästintill bekräftade nyheten att Mauricio Pochettino blir ny Chelseatränare. Och så avslutar vi med en framåtblick mot den trettiosjunde Premier League omgången för säsongen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Förra helgen bjöd på underhållande matcher i den engelska högstadivisionen. Exempelvis blev det förlust för Arsenal hemma mot Brighton. Det betydde i praktiken att titeln är helt utom räckhåll för the Gunners. Detta blev än mer klart i och med att Manchester City besegrade Everton med beskedliga 3-0. Nu krävs det enbart tre poäng till för att City ska få lyfta PL-bucklan igen, den fjärde gången de senaste fem säsongerna. 

I den nedre halvan av tabellen bjöds det på en dramatisk match på Elland Road när Leeds fick med sig ett oavgjort resultat (2-2) mot Newcastle. Leeds befinner sig fortsatt en poäng under säker mark med två matcher kvar. Tidigare under lördagen blev det klart att Southampton blir relegerade till the Championship då man föll 0-2 mot Fulham. Det var väntat då laget legat konstant i botten sedan sent i höstas. Nottingham Forest, som också krigar för överlevnad, tog en stark poäng mot Chelsea borta. Strikern Taiwo Awoniyi slog till med två mål däribland ett var en stor målvaktstavla av Chelseas målvakt Eduard Mendy. Till sist spelade nedflyttningshotade Leicester mot Liverpool på måndagen och föll med klara 0-3. Man behöver från Leicesters sida nu vinna sina avslutande matcher och hoppas på att resultaten går deras väg utöver det. 

I Champions League blev det klart att Man City kommer att möta Inter Milan i finalen i Istanbul den 3/6. Man City imponerade när de slog Real Madrid med 4-0 i onsdags. Är det dags för Pep att lyfta CL-bucklan igen? Mycket tyder på det.

–-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Under veckan som gått har det publicerats mer detaljer och bekräftade rapporter om Mauricio Pochettinos nya jobb som Chelseas tränare. Han kommer att kliva in i slutet av juni och ha med sig en egen stab där bland annat hans son Sebastiano kommer att ingå som fystränare. Det blir spännande att följa utvecklingen i detta.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den näst sista matchhelgen i Premier League drar igång imorgon kl.13.30. Nedan kommer jag att ge mina tippningar för matcherna samt ge min syn på en del av matcherna som ska spelas.


Lördag 20/5


  • Tottenham- Brentford


Tippning: 1-1


Spurs har just nu svårt att övertyga och visa en tydlighet i vad man vill göra på plan. Detta har Brentford å andra sidan väldigt klart för sig. Samtidigt saknar Brentford Ivan Toney som blivit avstängd i åtta månader för betting.


  • Fulham-Crystal Palace

Tippning: 3-1


  • Liverpool- Aston Villa

Tippning: 2-1


Liverpool är i bra slag just nu och har den extra spets som kan slå hål på Aston Villa. 


  • Wolves-Everton

Tippning: 0-1


  • AFC Bournemouth-Man United

Tippning: 1-2


  • Nottingham- Arsenal

Tippning: 1-3


Den här är svårtippad. Jag ser många som tror att Nottingham kan skrälla med en vinst mot Arsenal. De har vunnit de två senaste mötena hemma mot Arsenal, som var i FA-cupen. Jag tror att Arsenal gör likt de gjorde mot Newcastle och visar upp den bländande fotboll man kan spela och därför gör processen kort med Nottingham. Men allt hänger på attityden hos Arsenal-spelarna.

Söndag 21/5


  • West Ham-Leeds

Tippning: 0-0


Big Sam mot Moyes. Ingen vill förlora. Finns det någon annan utgång än 0-0? Jag beklagar er som väljer att titta på denna match (är beredd att få äta upp de orden).


  • Brighton- Southampton

Tippning: 4-0


  • Manchester City- Chelsea

Tippning: 4-1


Jag beklagar även er Chelsea-fans som väljer att se på denna match. Det har inte sett bra ut för Chelsea i mötena mot Man City de senaste åren. Den senaste gången vi gjorde mål på City var i Champions League finalen 2021.


Måndag 22/5


  • Newcastle-Leicester

Tippning: 3-0




Det var allt för denna gång. Tack!


Until next time. 


#KTBFFH


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela